ORZECHÓWKA

likier z orzechów włoskich 36 %

Bazą tego likieru są naturalne orzechy włoskie, których smak dominuje. Dodatkiem są zioła i przyprawy korzenne, lekka nuta trawiasta, wrzosowa, cukier. Swój smak i aromat zawdzięcza kilkumiesięcznemu procesowi macerowania. Połączenie składników tworzy wspaniały bukiet smakowy i zapachowy, wyczuwalna jest delikatna gorycz, przełamana słodyczą z nalewu orzechowego. Polecana szczególnie paniom, gustującym w delikatnych trunkach. Smak gorzko-słodki, wyraźnie wyczuwalne orzechy i nieco miodu, ale też trochę goryczki piołunu. Odznaczona złotym medalem w II edycji Warsaw Spirits Tasting Competition.

Orzechówka Jakob Haberfeld likier orzechowy to:

  • naturalne orzechy zielone
  • źródlana woda dowożona cysternami bezpośrednio z ujęcia w chronionej strefie górskiej
  • pięciokrotny proces destylacji
  • czterokrotny proces filtracji
  • kilkumiesięczny proces maceracji
  • naturalne zioła i przyprawy korzenne

Nagrody i certyfikaty Orzechówka Jakob Haberfeld: