WIŚNIÓWKA
likier wiśniowy 30 %
Sporządzona z naturalnych wiśni pochodzących od podkarpackich sadowników z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych. Smak słodki, wiśniowy, soczysty z lekką nutą pestki, który powstał w procesie maceracji. Świetnie komponuje się z gorącą czekoladą, jak i herbatą. Polecana szczególnie gustującym w delikatnych i słodkich likierach. W 2019 roku odznaczona złotym medalem w II edycji konkursu Warsaw Spirits Competition.
W aromacie dużo wiśni, lekko pestka. Smak słodki, wiśniowy, soczysty z lekką nutą pestki. W finiszu syrop wiśniowy.
PIOŁUNÓWKA
likier ziołowy 50 %
Słodko-gorzka, o harmonijnym smaku, który swoją tradycją sięga do przedwojennych likierów ziołowych. Sekretem jest kompozycja ziela piołunu i 15 wyselekcjonowanych krajowych ziół i przypraw korzennych, a także źródlanej wody z górskiego ujęcia. W finiszu gorycz jest zrównoważona słodką nutą miodową. W 2019 roku w kategorii likierów ziołowych wyróżniona tytułem „Debiut roku”, w październiku 2019 roku odznaczona złotym medalem w II edycji konkursu Warsaw Spirits Competition.
Bardzo przyjemny, słodki zapach, czuć tu piołun, tatarak , przyprawy korzenne, zwłaszcza gałka muszkatołowa, słodycz syropu z czarnego bzu, kumkwata, liczi, miętę i anyż. W smaku słodko-gorzka w stylu dawnych likierów żołądkowych, czuć: piołun, chininę, ale też imbir czy gałkę muszkatołową, a w finiszu gorycz jest zrównoważoną słodką nutą miodową.
ORZECHÓWKA
likier z orzechów włoskich 36 %
Bazą tego likieru są zielone włoskie orzechy z krajowych sadów, których smak dominuje w pełnej palecie. Dodatkiem są zioła i przyprawy korzenne, a swój smak i aromat zawdzięcza kilkumiesięcznemu procesowi maceracji i źródlanej wodzie z górskiego ujęcia. Połączenie składników tworzy wspaniały bukiet smakowy i zapachowy, wyczuwalna jest delikatna gorycz, przełamana słodyczą z nalewu orzechowego. Idealna do celebrowania ulotnych chwil. Odznaczona złotym medalem w II edycji konkursu Warsaw Spirits Competition.
Połączenie składników tworzy wspaniały bukiet smakowy i zapachowy, wyczuwalna jest delikatna gorycz, przełamana słodyczą z nalewu orzechowego. Zapach gorzkich młodych zielonych orzechów, syrop piniowy. W ustach gęsty, także jest dużo orzechów włoskich i orzeszków piniowych, lekka nuta trawiasta, wrzosowa, cukier. Smak gorzko-słodki, wyraźnie orzechy i nieco miodu, ale też trochę goryczki piołunu.